Solvarme

I Danmark er der gode muligheder for at anvende solvarme. Solvarme er en naturlig og økologisk rigtig måde at anvende naturens ressourcer på.

Solfangeren, der normalt anbringes på taget af huset, har som primær formål at opfange og udnytte solens energi til opvarmning af vand, og derved omdanne strålingsenergi til termisk energi.


Solfangerne er i princippet en kasse med sort plade, der skal absorbere solens stråler, en såkaldt absorberplade.

Absorpladen er en sort plade, der er isolerret med skum eller mineraluld i siden og under pladen.
Under det isolerende lag ligger et lag glas til, så varmen bliver "fanget" og ikke kan slippe ud. Under det sidste glaslag ligger der en rørrist, hvor der løber vand igennem.

Vandet opvarmes af den indespærrede varme og bruges derefter til opvarmning af brugsvand eller til opvarmning af et hus gennem radiatorerne.

Suppler med energikilde

Man skal tænke på, at det ikke er hele året, man kan klare sig udelukkende ved hjælp af sit solvarmeanlæg.

Det er altså nødvendigt med en supplerende energikilde.

Om sommeren dækker solfangeren tæt på 100% af energibehovet næsten uanset vejret. Når vinteren er medregnet, ligger solfangeren på omkring 50-70% dækning af det samlede energibehov på et år.

Et Sonnenkraft solvarmeanlæg er et kvalitetsprodukt med en forventet levetid på op til 30 år.

Overvejer du at etablere et solvarmeanlæg er du velkommen til at kontakte os for nærmere informationer eller se vores leverandørs hjemmeside på: Sonnenkraft. Kontakt os på telefon: 87 26 25 00 eller e-mail: info@fsvas.dk​.

Få et uforpligtende tilbud

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt

​Frederiks Smede & VVS A/S

Telefon: 87 26 25 00

E-mail: info@fsvas.dk 

CVR: 28318286​​